2011-09-24

Kanchanaburi-Chom Bung arası bisiket yolculuğumuz.


Bu gün yüklü bisikletlerimiz ile ilk turumuzu tamamladık. Sanırım tempomuz fena değildi fakat uzun bir aradan dolayı ben ve ilk tur deneyiminden dolayı Elif biraz yorulduk. Yaklaşık 80km yol geldik ve hava kapalıydı. Buna rağmen -saat 1 gibi varmamız gereken yere varmıştık ama- çok fazla yanmışız. Güneşin bile olmadığı bir havada ikimizinde bu kadar çok yanmış olması ve önümüzdeki aylarda güneşli havada ve tam ekvator çizgisinde pedallayacak olmamız sanırım biraz önlem almamızı gerektiriyor.
Bugün Rachaburi yakınlarında Chom Bung (com bıng diye okunuyormuş) adında ufak bir üniversite kentine geldik. Kesinlikle turistik bir yer değil. Fakat nüfusu genç öğrencilerden oluştuğu için son derece dinamik bir kent. Burada her yerde tatil köyü- guest house benzeri yerlerden bulmak mümkün fakat bunlar aylık olarak kiralanıyorlarmış. Bizde mecburen tek seçenek olarak gösterilen ve kentin üniversitesinin binasında yer alan, sanırım yeni gelen öğrencilerin veya velilerinin geçici bir süre için -yer bulana kadar yada velileri gerekli işlemlerin tamamlanmasını bekleyene kadar- kalacakları bir geçici konaklama merkezi niteliğinde; fakat okul kıyafetli öğrencilerden ve içeriye girip çıkan öğrentmenlerden dolayı bir otelden ziyade öğrenci yurdu görünümünde. Zaten bütün şehirde aynı kaldığımız otel gibi, bir üniversite kentinden çok bir tatil bölgesini andırıyor; evler ve öğrenci evleri hep ayşap bungalovlardan oluşuyor, öğrenciler akşam geç saatlere kadar ahşap verandalarda ders çalışıyorlar. Biraz abartı ile şuna benzetebiliriz: Olimposta yada Kelebekler Vadisinde bir üniversite açtığınızı ve öğrencileri oradaki bungalovlara yerleştirdiğinizi düşünün; burada ki manzara neredeyse aynı.
Buradaki hava tahmini gene süprizlerini sona sakladı. Biz sabah 7 gibi yola başladığımızda hava bulutluydu ama bulutlar arada bize gökyüzünün maviliğini gösteriyorlardı. Sabah yola başlayınca bu manzaraya aldanıp bugün kesinlikle yağmur yağmaz diye düşündüm. Ama daha yeni Chom-Bung’a girip bir köşede çok sayıda öğrencinin tercih ettiği güvenilir görünen yol üstü bir lokantada birşeyler yemeye başladığımızda ani bir sağnak yağış başladı ve ara ara kesilerek uzun süre devam etti. mevsimin daha ne kadar böyle devam edeceğini tahmin edemiyorum ama bu günkü yanıklardan sonra güneşte devam etmektense yağmurlu havada bisiklete binmeyi tercih ederim.
Bu günlük başımızdan geçenleri biraz özetlemek için bunları anlatmak yeterli olacaktır. Yarın yada ertesi gün okyanusu göreceğiz. Bundan sonra bir süreliğine benim daha önce geçmiş olduğum yollardan devam edeceğiz fakat hatırladığım kadarı ile çok keyifli kasabalar vardı bu yol üzerinde. Tahminimde yanılmıyorsam yarın bol bol maymunun şehirde serbestçe dolaşıp pazar yerlerinden meyve aşırdıkları bir kasabaya varmış olacağız. Sanırım Elif için makinasını maymunlara kaptırmadığı sürece (sık yaşanan bir olaymış- yatmadan okur umarım bunları) bol bol fotoğraf çekebileceği bir bir konaklama alanı bulmuş olacağız.
Şimdilik hoşçakalın.
Sevgiler. Evrim.
Chom Bung. Thailand.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder